Brett Detar – Too Free To Live #recenzije

12 okt

Drugi album country/folk kauntautora Brett Detar-a iz Amerike. U odnosu na debitanski ‘Bird in the Tangle’ novo izdanje ‘Too Free To Live‘ je svakako korak napred.
Country nikada nije bio muzički pojam vredan pomena u ovom delu Evrope ali zahvaljujući izvođačima kao Levon Helm, Willie Nelson, Kriss Kristoferson ovaj žanr je postao zanimljiv i širom auditorijumu. Brett Detar je jedan od tih koji nastavlja tradiciju velikana i doprinosi da američki folk ne bude nešto što vas je sramota da priznate da slušate.

Ovaj album otvara izuzetno živahna, naslovna „Too Free To Live„, totalno neočekivano od Detar-a upliv u country rock vode. Nastavlja tužnom i poetičnom „A Soldier’s Burden“ koja ima za zadatak da prenese jasnu i snažnu poruku o besmislenosti rata. „Satan’s Foot On My Neck“ donosi blues rock u do sada najenergičnijoj pesmi od čoveka kome je dovoljna akustična gitara i njegov glas, ovog puta iza sebe ima kompletan bend sa električnim orguljama. Na svakoj od pesama jedan od sastavnih instrumenata je i pedal steel gitara, koja vodi kroz „Losers Baby“ baladu, na ovu pesmu treba posebno obratiti pažnju zbog Brett-ovog fantastičnog vokala. Balade su svakako nešto u čemu se pevač najbolje snalazi tako da ne čudi što ih je najviše na ovom albumu: električna „Broken Hymn“ i prave country balade „Your Heart Grows More Heartless Each Day“ i „Tried To Hate The Angels„.
Spora blues „Damaged Girl“ unosi malo ironije u dosta ozbiljan materijal. Šta je country bez bendžoa „Please Don’t Go Away Like That“ je tu da to ispravi, uz veseli ritam još jedan od neočekivanih momenata ovog izdanja.
Apsolutni vrhunac ovog albuma je u poslednjoj „I Can See The Darkness„, uz vokal i klavir Brett Detar je uspeo da prenese svu emotivnost iz teksta pesme. Koliko je on napredovao kao umetnik u ovoj pesmi može najbolje da se čuje.

Odlično se snalazio u alternativnom rock-u sada je izuzetan country/folk izvođač. Ovo nije žanr koji može da donese veliku popularnost i slavu i Detar je toga i svestan zato je sva njegova muzika besplatna i može da se preuzme sa njegovog sajta. Ono što mnogi ne znaju o ovom žanru je da nije poenta snimiti muziku i tekst nego ispričati priču pesmom. Detar to odlično radi i njegove priče vredi slušati!


https://www.facebook.com/BrettDetarMusic
Download novog albuma ‘Too Free To Live’

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: