Scar The Martyr – Scar The Martyr #recenzija

4 okt
Roadrunner
2013

Debi album projekta Scar The Martyr čiji je lider bubnjar Slipknot-a Joey Jordison u četrnaest pesama donosi sve ono što ste već čuli kod drugih bendova. Alternativni metal kako ih neki opisuju nije baš najbolji termin jer se bend kreće od modernog metala sa dva vokala (čist i prljav) do rock-a, tu i tamo ima elemenata industrial-a.
Izdavač Roadrunner je poprilično uložio u reklamu ovog projekta, barem tako deluje, u pokušaju da zaradi na popularnosti Slipknot-a. Scar The Martyr nema previše dodirnih tačaka sa Slipknot, ima ih dovoljno ali zato ima dosta sličnosti sa Machine Head pa čak i sa Cancer Bats.
Generalno dosadan album od čak 14 pesama koje nisu loše svaka nezavisno. Samo izdanje nema neku koncepciju u muzičkom smislu više deluje kao skup pesama koje nisu našle svoje mesto na nekom boljem izdanju. „Soul Disintegration“ prvi singl na albumu je nešto duža zbog izuzetno glupe i nepotrebne solaže koja je izbačena iz singl verzije. Izdvaja se „Cruel Ocean“ najkomercijalnija na disku i svakako kandidat za radijski hit.
Bubnjevi koji su ugurani u prvi plan su interesantni na prvih nekoliko pesama ali na 74 minuta koliko traje album malo smaraju. Od uvodne „Dark Ages“ koja je delom industrial delom Slipknot kreću žestoko i tako je tokom celog albuma. Ono što se nameće kao problem je dužina pesama, najkraća 4 minuta 8 sekundi, najduža 8:31. U svakoj pesmi ima nepotrebnih delova koji jednostavno štrče, odudaraju od ostatka i kvare neizgled dobar rif ili refren.
Nedovoljno osmišljen materijal ostavlja srednji utisak. Nikako ne može da se kaže da je Scar The Martyr loš album ali je daleko od dobrog.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: